Економістка сільської ради на Вінниччині протягом року підробляла документи та «вивела» з місцевого бюджету понад 700 тисяч

Новини Вінниці / Економістка сільської ради на Вінниччині протягом року підробляла документи та «вивела» з місцевого бюджету понад 700 тисяч

Перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділу сільської ради у Вінницькому районі, 31-річна посадовиця протягом року підробляла документи, що дозволяло привласнювати бюджетні кошти. Жінку викрили. Наразі її справу скерували до суду.

Як повідомлдяють у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочинну схему викрили слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління карного розшуку за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

За даними слідства, маючи доступ до розподілу фінансів, вона щомісячно додатково нараховувала собі гроші. Також зловмисниця в лютому та березні минулого року оформляла фіктивні договори та відповідні акти про надання послуг для потреб сільської ради з благоустрою. Однак фактично ці послуги не надавались.

Такими діями зловмисниця завдала сільській раді матеріальну шкоду на майже 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування за цим фактом здійснювали слідчі слідчого управління в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 та 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 2, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За такі правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі.