У центрі Вінниці знайшли магазин, де вільно продавали електронні сигарети без акцизних марок

Новини Вінниці / У центрі Вінниці знайшли магазин, де вільно продавали електронні сигарети без акцизних марок

У Вінниці 4 травня на вулиці Пирогова правоохоронці виявили магазин, власник якого продавав електронні сигарети та рідини до них без марок акцизного збору. З приміщення торгового закладу правоохоронці вилучили товару на близько півмільйона гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, при відпрацюванні території обслуговування дільничні офіцери зайшли до магазину та були вражені тим, що побачили. На вітрині знаходились електронні сигарети без акцизних марок та рідина до них.

Під час перевірки з’ясувалась, що 22-річний власник магазину торгував товаром без відповідних документів. Звісно ж, продукцію довелось вилучити.

За цим фактом на підприємця поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння).

Санкції статей передбачають штраф від 7 до 14 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Залишається відкритим питання, хто ж був «дахом» для цієї торгівлі?..

Макс Мельник

5 травня, 2022