У Тростянці на Вінниччині вдень скоєно напад на місцевого активіста? Він у важкому стані

Новини Вінниці / У Тростянці на Вінниччині вдень скоєно напад на місцевого активіста? Він у важкому стані

У Тростянці, що на Вінниччині, 11 вересня за нез’ясованих обставин було скоєно напад на місцевого жителя. Його донька повідомила поліцію про інцидент. Наразі потерпілий з численними травмами перебуває у нейрохірургічному відділенні. Його стан оцінюється як важкий. У поліції не повідомляють про розшук підозрюваних.

Проте існують різні версії того, що відбулося вдень у селищі. Наведемо дві з них у хронологічному порядку. У Facebook-групі «Мій Тростянець» 13 вересня опубліковано допис Світлани Баламут-Осоховської.

«З ціллю вбивства біля власного будинку по вул. Космонавтів від 11.00 до 11.30 скоєно напад на жителя Тростянця, громадського активіста, члена громадського об'єднання "Патріот" Івана Романюка. На сьогодні наш земляк у важкому стані знаходиться в нейрохірургічному відділенні обласної лікарні. У кожного з нас є своє бачення і звичайно є підозри. Іван - відкрита і чесна людина, яка має свою думку, активну життєву позицію, яка не подобалася певним людям. Тобто, починають прибирати тих, хто голосно говорить правду. Всі ми маємо розуміти, якщо сьогодні ми не прикладемо максимум зусиль, щоб знайти цих нелюдів, то це може повторитися з будь ким неугодним. Просимо всіх небайдужих прикласти максимум зусиль, щоб допомогти слідству знайти нападників», - зазначила жінка.

Через кілька годин з’явилась друга версія – офіційна.

«Поліція розслідує обставини отримання тяжких тілесних ушкоджень мешканцем смт. Тростянець. 11 вересня до поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від доньки потерпілого чоловіка про те, що її батько травмувався, можливо, під час падіння. Подія сталась близько 11.30 на вулиці Космонавтів. На підставі звернення поліцейські відкрили кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією згідно ст.128 КК України. В межах розслідування кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини події а також перевіряють версію щодо можливого умисного нанесення потерпілому тяжких тілесних ушкоджень. Звертаємося до можливих очевидців та свідків події з проханням повідомити усю відому інформацію», - зазначається на Facebook‑сторінці Гайсинського райуправління поліції 13 вересня.

Тобто відкрито провадження за попередньою правовою кваліфікацією згідно ст.128 КК України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), що карається громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років. Тобто про напад не згадується.

Небайдужі можуть допомогти родині постраждалого. Номер карти дружини постраждалого – 4149 4991 5365 9949 (Олена Романюк).

Макс Мельник

15 вересня, 2021