У суді оголосили вирок причетним до вбивства та пограбування вінницького таксиста

Новини Вінниці / У суді оголосили вирок причетним до вбивства та пограбування вінницького таксиста

До довічного ув’язнення засуджено одного зі злочинців, який у листопаді 2015-го разом з товаришами пограбував, а потім вбив таксиста, тіло якого згодом знайшли поблизу Вінниці. Іншим учасникам розбійного нападу присудили терміни, які дозволять незабаром вийти на волю.

До довічного ув’язнення засуджено одного зі злочинців, який у листопаді 2015-го разом з товаришами пограбував, а потім вбив таксиста, тіло якого згодом знайшли поблизу Вінниці. Іншим учасникам розбійного нападу присудили терміни, які дозволять незабаром вийти на волю.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року правоохоронцями розшукувався водій таксі, який зник при невідомих обставинах. Під час досудового розслідування в полі неподалік обласного центру було виявлено труп молодого чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Згодом причетних до загибелі таксиста осіб затримано, ними виявилися 41-річний і 34-річний раніше судимі за тяжкі злочини чоловіки, які нещодавно звільнилися із місць несвободи, та 28-річний сусід вбитого.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури, слідством установлено, що ця «трійця», вивчила майновий стан таксиста та вирішила вчинити розбійний напад. Ввечері зловмисники увірвалися до помешкання 27-річного чоловіка, побили його та відібрали банківську картку.

Поки двоє спільників їздили по місту та знімали готівку, третій, не попереджаючи співучасників, задушив жертву, після чого забрав знайдені в будинку гроші та ключі від автомобіля. Потім всі учасники злочинної групи розділили отримані кошти. Двоє злочинців, котрі довідалися про смерть жертви, почергово допомогли вбивці спочатку вивезти тіло, а потім закопати його на околиці Вінниці.

Вбили людини злочинці через 10,7 тис. грн та автомобіль «ЗАЗ-Сенс»…

Вінницькою окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про скоєння групою осіб розбійного нападу на молодого чоловіка, угону його автомобіля та умисного вбивства потерпілого. Суд визнав усіх трьох обвинувачених винуватими у скоєному.

Наймолодшого з них, який раніше не мав проблем із законом, засуджено за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 396 КК України за розбійний напад та приховування особливо тяжкого злочину до позбавлення волі на 9 років з конфіскацією майна.

Ще одному підсудному – рецидивісту - за такі ж діяння призначено покарання у виді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією майна. За «законом Савченко» обидва вони можуть незабаром вийти на волю, адже перебували під час слідства за ґратами.

Їх партнера, який має «багате» кримінальне минуле, за вчинення розбійного нападу, незаконного заволодіння транспортним засобом та умисного вбивства з метою приховати інший злочин засуджено за ч. 3 ст. 187, п. 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 289 КК України до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, судом повністю задоволено цивільний позов матері загиблого  про стягнення заподіяної їй матеріальної і моральної шкоди.

Макс Мельник

24 травня, 2021