У справі депутата Криська суд змінив позицію

Новини Вінниці / У справі депутата Криська суд змінив позицію

Вінницький міський суд 24 жовтня «виправив помилку». Задовольнивши клопотання прокуратури, Феміда відсторонила від виконання обов’язків начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів підозрюваного у отриманні неправомірної вигоди депутата облради Володимира Криська. Чи визнають його винним у скоєнні правопорушення чи виправдують та поновлять – інша справа. Але на час розслідування чиновника позбавили права керувати підрозділом держустанови.

Вінницький міський суд 24 жовтня «виправив помилку». Задовольнивши клопотання прокуратури, слуги Феміди відсторонили від виконання обов’язків начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів підозрюваного у отриманні неправомірної вигоди депутата облради Володимира Криська. Чи визнають його винним у скоєнні правопорушення, чи виправдають та поновлять на посаді – інша справа. Але на час розслідування чиновника позбавили права керувати підрозділом держустанови.

Нагадаємо, як повідомляли у прес-службі прокуратури Вінницької області, 5 вересня 2017 року слідчі порушили кримінальне провадження відносно Криська за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара). Перед цим голову комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр облради затримали після отримання трьох тисяч доларів від підприємця.

У цю суму депутат і одночасно чиновник оцінив «послуги» за позитивні висновки очолюваної ним комісії, підготовку проекту рішення облради про надання погодження Держслужбі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі розробки ділянки пісковиків в Ямпільському районі, а також включення «питання» в перелік проектів рішень для розгляду на сесію.

Після затримання Криську стало зле. Його госпіталізували. Біля палати у лікарні навіть правоохоронці чергували. Але згодом історія отримала неочікувану розв’язку. Співробітники регіонального управління водних ресурсів були здивовані тим, що з 12 жовтня Володимир Григорович повернувся до виконання обов’язків начальника. На той час суд не подовжив відсторонення. Але менш, ніж за два тижні помилку виправили…

Зазначимо, за будь-яких умов сьогодні важко прогнозувати перебіг слідства та майбутнє рішення суду. У більшості випадків справи по підозрюваних у хабарництві перекваліфіковують. Але при відстороненні від виконання особа не впливатиме на процес надання дозвільної документації та хід слідства.

Олег Верлан 

Антон Булгаков

24 жовтня, 2017