У селищі на Вінниччині пенсіонер з мисливської зброї застрелив собаку

Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині пенсіонер з мисливської зброї застрелив собаку

Через стрільбу у межах населеного пункту та вбивство собаки пенсіонер з селища Дашів Гайсинського району став фігурантом кримінального провадження. Крім того, на чоловіка складено декілька адмінпротоколів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 11 серпня до правоохоронців надійшла заява щодо жителя смт Дашів, який з мисливської рушниці застрелив собаку.

За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст. 299 КК України (Жорстоке поводження з тваринами), знаряддя злочину – вилучено. 65-річному зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Також на чоловіка складено адміністративні матеріали за вчинення ряду порушень, зокрема: ст. 191 (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів), та ст. 174 (Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення процесуальних дій.

Макс Мельник

12 серпня, 2022