У селі на Вінниччині вже квітнуть магнолії

Новини Вінниці / У селі на Вінниччині вже квітнуть магнолії

У той час, як західні райони Вінниччини з обласним центром засипало снігом, на південному сході регіону квітнуть магнолії. А саме в Ольгополі.

Про це повідомляє olgopol.com.ua.

Зазначається, що «перші магнолії з’явилися в Ольгополі ще у 2010 році. Тоді, як згадує інженер з охорони праці агрофірми «Ольгопіль» Надія Тимошенко, висадили кілька дерев біля офісу підприємства. Після того, як дерева прижилися вирішили придбати і посадити ще кілька білих сортів біля місцевого будинку культури. Так в Ольгополі з’явилася алея магнолій і не одна».

Щороку у цьому селі весну «відкривають білі магнолії, коли добре потепліє квітнуть рожеві». Цього року через ранню і холодну весну цвітіння білих магнолій було короткотривалим, але від того не менш чаруючим, бо перші квіти – це символи весни, краси і перемоги, яка точно скоро буде.

«Магнолії – це ідеї директора нашої агрофірми Павла Каленича, – відзначає Надія Тимошенко. – Він дає поштовх до розвитку села. І не лише дороги ремонтує для комфорту, але й дбає про естетичне наповнення, створюючи елементи ландшафтного дизайну. Білі магнолії зацвіли, як тільки потепліло. Не довго милувалися погляд, холод квіти побив. Але на черзі – алея рожевих магнолій та сакур біля приміщення станції юних натуралістів. Загалом навесні в Ольгополі квітнуть до пів сотні магнолій. Це видовище нікого не залишає байдужим».

Загалом навесні в Ольгополі квітнуть до пів сотні магнолій. За ними доглядають спеціально визначені фахівці, які обприскують дерева від шкідників, підстригають їх і поливають за потреби.

Олеся Рудницька

7 квітня, 2023