У різних куточках Росії лунали вибухи. Влада каже про «навчання» та «НЛО»

Новини Вінниці / У різних куточках Росії лунали вибухи. Влада каже про «навчання» та «НЛО»

В останні дні лютого, у різних куточках європейської частини РФ – від Санкт-Петербурга до Північного Кавказу - відбулись дивні події. Різні об’єкти атакували безпілотний. Звідки вони та чиї, залишається загадкою…

У російському Санкт-Петербурзі довелось тимчасово припинити роботу аеропорту Пулково. Telegram-канали та російські ЗМІ з посиланням на Міноборони  пояснили, що «за 160-200 км від Санкт-Петербурга неподалік помітили невідомий летючий предмет».

У місті ввели план «Килим». До слова, його застосовують, коли стається незаконний перетин кордону або появою НЛО. Сигнал означає, що всі літаки повинні негайно сідати або залишити територію. У повітря підняли винищувачі Су-35 та МіГ-31.

У Московській області в районі Коломни неподалік від газової компресорної станції, що належить «Газпрому», впав безпілотник. Губернатор Московської області Андрій Воробйов запевнив, це сталося поблизу села Губастово, а ціллю, ймовірно, був об'єкт «цивільної інфраструктури", який не постраждав.

Російські інформаційні телеграм-канали повідомляють, що безпілотник виявили «за кілька метрів» від території газової компресорної станції.

Мережу облетіли світлини руйнувань нафтозаводу «Роснефті» у Туапсе Краснодарського краю (неподалік Сочі). Минулої ночі підприємство атакували безпілотники. У ємності з паливом не влучили. Вибухнули сусідні об’єкти. Місцева адміністрація наголошувала, що пожежу нібито оперативно загасили і жодного «приводу для занепокоєння немає». Але, судячи з фото, деякі будівлі нафтозаводу зазнали серйозних руйнувань.  

Не менш цікавим здаються деталі вибухів минулої ночі в Єйську Краснодарського краю, розташованому на азовському узбережжі. У соцмережах росіяни одразу припустили, що на військовому аеродромі розірвалась ракета.

Як пишуть російські Telegram-канали, очевидці чули два вибухи, після яких загорівся якийсь склад. Також повідомляється, що нібито на підльоті до аеродрому збили два українські безпілотники Ту-141 «Стриж».

Влада Єйська вже встигла оголосити, що в районі проводяться «військово-тактичні навчання», про які нібито повідомлялося, і що ситуація під контролем. 

Олег Верлан

1 березня, 2023