У Писарівці, що поруч з Вінницею, одноголосно підтримали приєднання до ПЦУ

Новини Вінниці / У Писарівці, що поруч з Вінницею, одноголосно підтримали приєднання до ПЦУ

На відміну від попередніх зборів, які відбулися 23 січня, громаді села Писарівна 1 лютого Вінницького району ніхто не заважав висловлюватися та вирішувати долю храму та того, до якої саме церкви приєднатися. Місцеві мешканця, які забралися у клубі, одноголосно підтримали пропозицію щодо переходу до ПЦУ.

На відміну від попередніх зборів, які відбулися 23 січня, громаді села Писарівка Вінницького району 1 лютого ніхто не заважав висловлюватися та вирішувати долю храму та того, до якої саме церкви приєднатися. Місцеві мешканці, які забралися у клубі, одноголосно підтримали пропозицію щодо переходу до ПЦУ.

Нагадаємо, минулі збори громади були схожі на війну за храм. Тоді «десант» із священників УПЦ МП (РПЦУ) разом і «групою підтримки», до якої увійшли чоловіки спортивної статури, зірвали збори із застосуванням сили. Постраждали сільський голова Д. Науменко та дільничний. Втім, заяву до правоохоронних органів написав священик Московського патріархату.  

«Цього разу на збори не прийшов отець Сергій, який 25 років, правив у храмі. Нікого не було з Московського патріархату. Натомість за порядком спостерігали близько 30 правоохоронців. Захід пройшов мирно. «За» приєднання до ПЦУ проголосувала 101 людина. Одна висловлювалася «проти», але відмовилася голосувати», - розповів NaПарижі сільський голова Дмитро Науменко.

Між тим, тиждень тому підтримала перехід до ПЦУ громада села Щитки, яке адміністративно належить до Писарівської сільської ради.

Олег Верлан

1 лютого, 2019