У «Пироговці» провели унікальну для Вінниччини операцію на аорті

Новини Вінниці / У «Пироговці» провели унікальну для Вінниччини операцію на аорті

Унікальна для Вінницької області високотехнологічна операція ендопротезування аорти без розрізу грудної клітки успішно проведена місцевими та столичними фахівцями.

Про це повідомляє Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова

«Операцію малоінвазивного рентген-ендоваскулярного протезування грудного відділу аорти пацієнту з розшаруванням (дисекцією) дуги та низхідного відділу грудної аорти успішно виконали спеціалісти Центру серцево-судинної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова спільно з колегами Відділення рентген-ендоваскулярних методів лікування вроджених та набутих вад серця Національного інституту серцево – судинної хірургії ім.М.М.Амосова на чолі з Дітківським Ігорем Олександровичем», - йдеться у повідомленні.

Це захворювання медики називають життєво небезпечним. За відсутності вчасного та належного хірургічного лікування смертність досягає 60% протягом 48 годин після виникнення розшарування аорти.

Фаховий рівень та хірургічна база «Пироговки» дозволяють проведення ендоваскулярного лікування подібних захворювань, як запевняють у лікарні, в найкоротшні терміни без розрізу грудної клітки, з мінімальним травматизмом та скороченням перебування пацієнта в стаціонарі до 4-5 днів.

Олеся Рудницька

25 жовтня, 2023