У прокуратурі заявили про масштабне шахрайство на Вінниччині. Розслідування стосується забудовників Європейського кварталу

Новини Вінниці / У прокуратурі заявили про масштабне шахрайство на Вінниччині. Розслідування стосується забудовників Європейського кварталу

Група наших земляків звернулися до прокуратури, повідомивши, що їх ошукали. Люди розповіли, що чималі суми грошей «інвестували у будівництво» – віддали забудовникам, натомість не отримали обіцяних квартир.

Група наших земляків звернулися у правоохоронне відомство, повідомивши, що їх ошукали. Люди розповіли, що чималі суми грошей «інвестували у будівництво» – віддали забудовникам "Європейського кварталу", що на Старому місті, натомість не отримали обіцяних квартир.

У прокуратурі Вінницької області заявили, що група осіб створила злочинну схему та привласнила чималі кошти. Деталі поки не розголошують, лише зазначають, що підстав для невідкладного відкриття кримінального провадження було достатньо.

«Як з’ясовано попередньо, забудовниками, з метою ухилення від сплати податків, шляхом створення неприбуткових житлово-будівельних кооперативів, через підконтрольні центри продажу нерухомості та з використанням фіктивних підприємств, отримано грошові кошти від громадян за реалізовані квартири у вигляді нібито «інвестиції» для будівництва. При цьому, забудовник не мав на меті реального завершення будівництва та не ввів в експлуатацію об’єкти згідно договорів,  укладених з покупцями квартир», – зазначила прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Забудовникам» інкримінують ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Поки складно говорити про те, чим все завершиться. Якщо у суді доведуть, що людей ошукали, тим, хто це зробив «світить» від 5 до 12 років ув'язнення, та ще й з конфіскацією майна.

Як повідомляв NaПарижі, нещодавно мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці.

Юрій Ярмощук

1 листопада, 2018