У Польщі затримали вісьмох осіб через загибель уродженця Вінниччини Никифоренка у витверезнику

Новини Вінниці / У Польщі затримали вісьмох осіб через загибель уродженця Вінниччини Никифоренка у витверезнику

Окружна прокуратура у Щеціні затримала вісьмох осіб, які є фігурантами у справі про загибель 30 липня у Вроцлаві 25-річного громадянина України, жителя Немирова Вінницької області Дмитра Никифоренка. Із затриманими прокурори проводять із слідчі дії.

«Четверо із восьми затриманих на час трагічної події були поліцейськими», - повідомила прокурор Окружної прокуратури у Щеціні Ева Обарек, коментуючи стан справи «Укрінформу».

Вона уточнила, що усіх затримано на 48 годин. Після проведення з ними слідчих дій прокуратурою прийматимуться подальші рішення – арештують або відпустять підозрюваних додому.

В інтересах слідства прокурор не повідомила, ким є чотири інші особи, яких затримала прокуратура.

За неофіційною інформацією Gazeta Wyborcza, іншими чотирма особами є лікар витверезника, куди було доправлено українця після затримання, та троє працівників цього закладу. За непідтвердженими даними, двох із них на цей час вже звільнено з роботи.

Нагадаємо, у польському Вроцлаві після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття у міському витверезнику 30 липня помер 25-річний немирівчанин Дмитро Никифоренко. У поліції одразу дотримувалися версії, що українець агресивно поводився щодо офіцера поліції, і тому правоохоронці застосували до нього газ і наручники. Більш того, правоохоронці припускали, що затриманий був п’яним чи під дією наркотиків, хоча підтвердження цьому відсутні.

Польські ЗМІ мають підтвердження того, що насильство щодо українця застосовували невиправдано. Справа смерті українця отримала розголос і значний резонанс лише після публікації у пресі.

У вересні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що очікує на найсуворіше покарання польських поліцейських, причетних до смерті Никифоренка.

Раніше NaПарижі писав про деталі у розслідуванні смерті Дмитра. На початку вересня в МВС Польщі визнали провину поліцейських у смерті заробітчанина з Вінниччини, а потім у крові заробітчанина з Вінниччини Никифоренка, який помер у Польщі після побиття силовиками, не знайшли наркотиків.