У поліції Вінниці шукають тих, хто запускав салюти 1 січня

Новини Вінниці / У поліції Вінниці шукають тих, хто запускав салюти 1 січня

У соцмережах жваво обговорюють вчинок окремих вінничан, які, попри заборону, бавились салютами у новорічну ніч та ранком. Оскільки на лінію 102 надійшло чотири повідомлення щодо запусків салюту, правоохоронці розпочали розслідування.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 19.43 до правоохоронців звернулись мешканці будинків по вулиці Замостянська та Стеценка про порушення заборони використання піротехнічних засобів.

«Для встановлення осіб, причетних до правопорушення, поліцейські провели поквартирний обхід будинків та прилеглої території, допитали свідків, переглянули файли з камер відеоспостереження», - йдеться у повідомленні.

У поліції відзначають, що на місці події слідчо-оперативна група вилучили коробку від використаного піротехнічного виробу на 49 залпів.

Досудове розслідування та розшук причетних осіб триває.

За вказаним фактом поліцейські розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження волі.

Вінничанам – свідкам правопорушень - правоохоронці пропонують повідомляти за номером телефону 59-49-45. Конфіденційність гарантують.