У поліції Вінниччини заявили, що у день виборів найбільше скаржилися на агітацію та «5 питань від президента»

Новини Вінниці / У поліції Вінниччини заявили, що у день виборів найбільше скаржилися на агітацію та «5 питань від президента»

На брифінгу 26 жовтня очільник обласного главку поліції І.Іщенко повідомив, на що найбільше скаржилися вінничани у день голосування. Серед «лідерів» по кількості заяв все, що стосується «5 питань від президента». Попри визначення фахівців, що цікавість Володимира Зеленського не є порушенням, вінничани «тролили» його опитувальників, як вміли…

На брифінгу 26 жовтня очільник обласного главку поліції І.Іщенко повідомив, на що найбільше скаржилися вінничани у день голосування. Серед «лідерів» за кількістю заяв все, що стосується «5 питань від президента». Попри визначення фахівців, що цікавість Володимира Зеленського не є порушенням, вінничани «тролили» його опитувальників, як вміли

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, Ситуаційним центром ГУНП у Вінницькій області з 00.00 25 жовтня до 12 годин 26 жовтня зареєстровано 158 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Розпочато 5 кримінальних проваджень, на 9 правопорушників складені адмінпротоколи.

За словами начальника обласної поліції Вінниччини Івана Іщенка, більша кількість повідомлень про вчинення правопорушень стосувалась незаконної агітації, проведення опитування «5 питань від президента», відсутності у списках виборців та порушень роботи дільничних виборчих комісій.

Кримінальні провадження відкрито відповідно до ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня), за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) та ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) та два провадження, пов’язані з нападом на виборчу дільницю у м. Тульчин, відповідно за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) та ч. 1 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).