Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)

Виборчі дільниці у Вінниці відкрилися вчасно, голосування розпочалось без особливих порушень. За винятком дрібниць. Наприклад, на дільниці, що у ЗОШ №33 хтось із членів комісії вирішив продезінфікувати бюлетені й приснув на них антисептиком. На щастя, не документах це ніяк не "позначилось", але одна зі спостерігачок підняла невеличкий скандал.

Виборчі дільниці у Вінниці відкрилися вчасно, голосування розпочалось без особливих порушень. За винятком дрібниць. Наприклад, на дільниці, що у ЗОШ №33 хтось із членів комісії вирішив продезінфікувати бюлетені й приснув на них антисептиком. На щастя, на документах це ніяк не "позначилось", але одна зі спостерігачок підняла невеличкий скандал.

Загалом, каже голова ДВК Андрій Очеретний, дільниця відкрилась вчасно, голосування розпочалось без порушень, але активність виборців дещо мала: на 10:00 проголосувало лише 120 людей.  

Зате біля цієї дільниці проводять опитування "5 питань від президента". Але на запитання журналіста NаПарижі про те, чи активно люди відповідають, хлопець, який проводить опитування, каже: все конфіденційно:

- Я підписав контракт, згідно з яким, я не можу давати інтерв’ю.

- Взагалі ніяких коментарів? З ким такий контракт підписували?

- Це конфіденційна інформація. Я нікому не даю інтерв'ю згідно свого контракту.

Як тільки починаємо розмовляти із юнаком, відразу появляється інша людина, вочевидь, "куратор" опитування, який цікавиться, з якою метою робимо інтерв'ю. Цікаво, що й представниця поліції теж відразу підходить і фотографує журналістське посвідчення.

Так само, до речі, поліцейська відразу підійшла, як тільки почали розмову із хлопцем, який проводить опитування біля дільниці, що в приміщенні торгово-промислової палати на Соборній. Посвідчення вона, щоправда, не фотографувала, але уважно слухала...  Тут, до речі, чоловік виявився більш говірким. Мабуть не той "контракт" підписував.

- Я вважаю, що досить активно люди відповідають: із приблизно 60 осіб 30 проголосувало.

- Ви опитуєте всіх, хто виходить з дільниці чи за якоюсь вибіркою?

- Я нікого не змушую це робити. Якщо людина підходить і цікавиться, я пропоную їй пройти опитування.

За словами чоловіка, є ті, хто підходить і дискутує, але курйозних записів в опитувальниках не робили.

На цій же дільниці визначається з вибором колись відомий у місті політичний і громадський діяч Василь Жорноклей. Саме він, читаючи інформаційні плакати про кандидатів, помітив курйози, яких допустилась Вінницька міська виборча комісія: замість одного кандидата на фото - його брат, а замість іншого - дружина.

"Активних політичних діячів міста Вінниці тут немає, я в політиці був 20 років і жодної кандидатури не побачив. Молоді багато, але мене збісило те, що, наприклад, один був на минулих виборах в одній партії, а тут він вже в іншій. Перебіжчиків дуже багато, а якщо перебіжчик, то це людина не відповідальна, без честі і совісті", - говорить В.Жорноклей.

Не надто оптимістичний на виході з дільниці, що у приміщенні ВНТЕІ, й інший колись відомий вінницький політик Іван Бондарчук:  

- Настрою особливого немає, бо знаю, що якихось особливих змін не буде, навіть я розчарувався у тому, що робить наша влада. Але будемо сподіватися, що, можливо, якісь зміни відбудуться.

- Багато людей, які розчарувалися, не йдуть на вибори, а Ви прийшли...

- Це дуже вони погано роблять, бо навіть, якщо ти розчарувався у владі, то ти повинен прийти і проголосувати особисто, бо таким чином виконаєш свій громадянський обов'язок, а по-друге, ще й зможеш убезпечити себе від можливих махінацій, бо якщо ти не проголосуєш, то проголосують інші за тебе.

На цій дільниці активність виборців також не надто висока, каже голова комісії Ірина Бахтоловська:

"Дільниця відкрилась вчасно, все у нас було підготовлене до відкриття. Люди йдуть. Зранку чоловік 12 стояло, зараз не дуже активно, але люди йдуть. Порівняно з попередніми виборами активність трохи менша. На 11 годину проголосувало 150-170 людей".

Загалом, за офіційною інформацією, усі 1634 виборчі дільниці Вінницької області, в тому числі 172 у Вінниці, відкрилися вчасно, значних порушень поки немає.

Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Президентським "опитувальникам" у Вінниці заборонили говорити, а в ТВК переплутали чоловіка й дружину: як у місті розпочалось голосування (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

25 жовтня, 2020