У Немирові на Вінниччині затримали секретаря та помічника судді на вимаганні хабаря за «вірне рішення»

Новини Вінниці / У Немирові на Вінниччині затримали секретаря та помічника судді на вимаганні хабаря за «вірне рішення»

Оперативники УСР у Вінницькій області разом з бійцями КОРДу після отримання 1500 доларів затримали 43-річного помічник судді та 64-річну секретарку судового засідання. Гроші від обвинуваченого вони нібито вимагали для судді, аби той виніс «поблажливий» вирок.

Як відомо NaПарижі з власних джерел, обидва фігуранти працюють у Немирівському райсуді, а саме затримання відбувалось поблизу установи у Немирові перед початком слухання справи в суді.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, загалом від обвинуваченого вимагали $2000. Його справа наразі перебуває на судовому розгляді. Помічник і секретарка пообіцяли вплинути на процес прийняття рішення, щоб чоловікові не призначили покарання пов’язане з позбавленням волі.

Фігурантів затримали з грішми.

Документували корупційний злочин слідчі слідчого управління разом з оперативниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Дії зловмисників задокументовано в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

На даний час підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України. Прокурори уже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Новини Вінниці / У Немирові на Вінниччині затримали секретаря та помічника судді на вимаганні хабаря за «вірне рішення»Новини Вінниці / У Немирові на Вінниччині затримали секретаря та помічника судді на вимаганні хабаря за «вірне рішення»Новини Вінниці / У Немирові на Вінниччині затримали секретаря та помічника судді на вимаганні хабаря за «вірне рішення»
Макс Мельник

10 січня, 2024