У Немирові керівники громад, губернатор, 10 нардепів та заступник міністра обговорювали закони для реформи децентралізації

Новини Вінниці / У Немирові керівники громад, губернатор, 10 нардепів та заступник міністра обговорювали закони для реформи децентралізації

Принаймні, на один день Немирів став регіональним центром громад Вінниччини. У 10-тисячному місті сьогодні, 24 червня, десять народних депутатів та заступник міністра розвитку громад та території Іван Лукеря обговорювали з керівниками громад області законодавче забезпечення реформи місцевого самоврядування та регіонального розвитку.

Принаймні, на один день Немирів став регіональним центром громад Вінниччини. У 11-тисячному місті сьогодні, 24 червня, десять народних депутатів та заступник міністра розвитку громад та території Іван Лукеря обговорювали з керівниками громад області законодавче забезпечення реформи місцевого самоврядування та регіонального розвитку.

«Взаємодія центральної та місцевої влади має бути ефективною! Діалог має бути! Це дуже добре, що народні депутати приїжджають, як то кажуть, «в поле». Я щодня спілкуюсь з головами громад. Вирішую питання, які в моїй компетенції. Однак, є низка питань законодавчого характеру, які не можуть бути вирішені на рівні облдержадміністрації», - зазначив у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Звісно, такого представництва обранців разом з посадовцем профільного міністерства на Вінниччині не бачили кілька років. Більш того, після місцевих виборів у керівників громад є достатньо ідей, втілення яких потребує змін законодавства.   

«Сьогодні є можливість обговорити нагальні питання реформи децентралізації. Це важлива реформа. Вона потребує синхронізації, оскільки там є податкові, земельні питання. А з 1 липня запрацює ринок землі», - нагадав губернатор, попросивши керівників органів місцевого самоврядування ставити гострі питання народним депутатам, так само як питали його.  

С.Борзов пояснив, що особисто володіє ситуацією в області, адже об’їхав усі шість новостворених районів, де провів 48 зустрічей. Проте він зацікавлений, щоб голови територіальних громад налагодили контакт с законодавцями та могли отримувати від них практичну консультаційну допомогу, а також не відмовчувалися, а дискутували…

Слід зазначити, що до Немирова завітали голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вячеслав Рубльов, голова підкомітету з питань захисту інвестицій в об'єкти будівництва Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Стріхарський, голова з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Аліна Загоруйко, член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Аліксійчук, член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Володимир Іванов і член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Чорний.

Олеся Рудницька

24 червня, 2021