У Липовці від УПЦ МП до ПЦУ громада перейшла разом з благочинним

Новини Вінниці / У Липовці від УПЦ МП до ПЦУ громада перейшла разом з благочинним

У Липовці Вінницької області 27 травня відбулись збори місцевої релігійної громади, які стосувались переходу Свято-Покровського храму із підпорядкування УПЦ МП до ПЦУ. Абсолютна більшість парафіян підтримали ідею.

Як повідомляють у групі «Мій Липовець», щодо даного питання виступив благочинний, протоієрей о. Петро Ковальчук. Він закликав усіх поважати думку кожного та конструктивно вести діалог. Зупинився на правомірності зборів, зазначив, що процес у який включається громада-незворотній, підтвердженням цього є сотні переходів по всій країні.

«Сьогодні громада мусить зробити правильний вибір, керований нашою совістю, вибір заради наших захисників, заради майбутнього наших дітей», - зазначив священик.

Благочинного підтримали священики української церкви у Зозові о. Роман Гудз і у Липовці о. Василь Загорянський. На зборах виступив лікар Юрій Шеремета, який зазначив, що ми будуємо правову демократичну державу і вільні обирати самі до якої церкви ходити. Виступила мати військового лікаря, який із 2014 року в строю, Віта Фальштинська. Вона зауважила, що в нашій українській церкві має звучати рідна українська мова. За це, в тому числі, зараз боряться наші захисники. Висловили свою думку й інші віряни.

Після їх виступів абсолютною більшістю голосів було прийняте рішення про перехід Свято-Покровського храму із підпорядкування УПЦ МП до ПЦУ.

Зазначимо, що Липовецьке благочиння підпорядковувалось Тульчинській єпархії УПЦ МП на чолі з митрополитом Іонафаном, який завжди відзначався як великий прибічник РПЦ.

Макс Мельник

28 травня, 2022