У лютому на Вінниччині зменшилася кількість смертей від захворювань органів дихання

Новини Вінниці / У лютому на Вінниччині зменшилася кількість смертей від захворювань органів дихання

Головне управління статистики у Вінницькій області опублікувало данні смертності у регіоні за лютий 2020 року. Чомусь цього разу в управління чи забули, чи не змогли, чи умисно не опублікували дані з кількістю померлих вінничан внаслідок «зовнішніх причин смерті», а це: отруєння алкоголем, іншими речовинами, вбивства, самовбивства, смерті в ДТП, смерті від пожеж, утоплення. Журналісти сайту VinMedia вже направили відповідний запит до управління із проханням надати дані і доповнити опубліковану інформацію.

Головне управління статистики у Вінницькій області опублікувало данні смертності у регіоні за лютий 2020 року. Чомусь цього разу в управління чи забули, чи не змогли, чи умисно не опублікували дані з кількістю померлих вінничан внаслідок «зовнішніх причин смерті», а це: отруєння алкоголем, іншими речовинами, вбивства, самовбивства, смерті в ДТП, смерті від пожеж, утоплення. Журналісти сайту VinMedia вже направили відповідний запит до управління із проханням надати дані і доповнити опубліковану інформацію.

Як повідомляє видання, загалом, за лютий 2020 року померло 1966 мешканців Вінницької області. Як і в попередні періоди, левова частка смертей згідно з лікарськими висновками приписана «хворобам системи кровообігу» - 1455 (74%). Загалом, із висновками «ішемічна хвороба серця» маємо 1301 померлих мешканців Вінниччини у лютому.

Як і раніше, другою за кількістю причиною смертності жителів Вінниччини є злоякісні новоутворення – від них у лютому 2020 року померли 252 особи.

Попри те, що епідемія Covid-2019 вже лютувала у світі, за лютий від грипу і пневмонії померли «всього» 18 жителів області. Загалом, від хвороб органів дихання померло 26 осіб.

Якщо порівнювати зі статистикою за січень 2020 року, тоді від грипу та пневмонії померли 21 особа, а загалом від хвороб органів дихання – 45. Що це, ігри зі статистикою, потужний імунітет вінничан чи недбайливо зроблені висновки – робота для правоохоронців. Ми навіть не робитимемо припущень, нехай цифри самі скажуть.

Додамо, що від ВІЛ та діабету в лютому померли по п’ять осіб, від туберкульозу – дев’ятеро мешканців області. Кількість померлих внаслідок вживання алкоголю і хвороб, які через цю звичку виникли, видання опублікує як тільки отримає відповідь на запит до Головного управління статистики.

admin

28 квітня, 2020