У Ладижині з КОРДом та нацгвардійцями затримали місцеве угрупування рецидивістів

Новини Вінниці / У Ладижині з КОРДом та нацгвардійцями затримали місцеве угрупування рецидивістів

У Ладижині 29 вересня провели масштабну поліцейську спецоперацію, до якої залучалися бійці КОРДу, рота особливого призначення та підрозділ Нацгвардії, а також спецтехніка в/ч 3008. Затримано вісім неодноразово судимих за тяжкі злочини місцевих жителів.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, проведено 12 санкціонованих обшуків, завдяки чому припинено діяльність нарколабораторії.

У поліції Вінниччини вказують, що правоохоронці кілька місяців документували злочинну діяльність учасників угруповання, які облаштували у квартирі нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та реалізовували на території області. Організував злочинну діяльність 31-річний житель Ладижина. 

За оперативною інформацією, члени угруповання збували  наркотичні засоби у великих розмірах постійним клієнтам. Щодня вони обслуговували близько двох десятків покупців. Дохід від злочинної діяльності становив близько півмільйона гривень в місяць. 

Під час проведення обшуків у організатора та інших учасників, працівники поліції вилучили амфетамін в особливо великих розмірах, обладнання, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, чорнові записи, сім-картки, мобільні телефони, банківські картки, понад 300 тисяч гривень, отриманих від продажу наркотиків, три одиниці зброї, набої та інші речові докази їх злочинної діяльності. Вилучене направлено на експертизу.

Слідством розслідується кримінальні провадження, розпочаті за ч.2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). 

Чотирьом членам злочинної групи слідчі оголосили про підозру. 

Крім цього, в діях зловмисників вбачаються ознаки злочинів,  передбачених ч.3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.3 ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ст. 313  КК України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Фігурантам угруповання загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Макс Мельник

1 жовтня, 2021