У Козятині викрили конопляного аграрія та його тепличне господарство

Новини Вінниці / У Козятині викрили конопляного аграрія та його тепличне господарство

У своєму помешканні 27–річний мешканець Козятина професійно підійшов до вирощування коноплі. Теплицю він обладнав усім необхідним, аби отримати достойний врожай.

До поліції надійшла оперативна інформація про те, що містянин займається злочинною діяльністю. Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 20 травня під час огляду помешкання – в одній з кімнат - зловмисника патрульні виявили 60 кущів конопель та готову марихуану. Там чоловік створив усі необхідні умови – вентиляцію та полив.

На момент проведення процесуальних дій господар будинку перебував у стані наркотичного сп’яніння. Також у скляних ємностях чоловік зберігав близько 100 грамів готової для вживання марихуани.

Наразі поліцейські з’ясовують мету вирощування та зберігання наркотиків.

Досудове розслідування розпочато за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За вчинення таких злочинів зловмиснику загрожує до 7 років ув’язнення.

Слідством вирішується питання про повідомлення правопорушнику про підозру та обрання запобіжного заходу. Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення експертиз.

Макс Мельник

21 травня, 2022