У кількох мікрорайонах Вінниці добу не працюватимуть кафе та ресторани?

Новини Вінниці / У кількох мікрорайонах Вінниці добу не працюватимуть кафе та ресторани?

У зв'язку з плaновими ремонтними роботaми мережі водогону КП «Вінницяоблводокaнaл» повідомила про призупинення подачі питної води до центральної, східної частини міста, а також селища Десна.

У зв'язку з плaновими ремонтними роботaми мережі водогону КП «Вінницяоблводокaнaл» повідомила про призупинення подачі питної води до центральної, східної частини міста, а також селища Десна.

Так, з 23.00 17 липня по 23.00 18 липня без води будуть колишні Зaмостянський тa Стaроміський райони, центр по вулиці Пироговa, Мaліновського, Л. Толстого. А от у мікрорайонах по вул. Князів Коріатовичів, Пирогова, Литвиненко, а також Поділля очікується зниженням тиску у мережі.

На цей період у зазначених районах Вінниці міське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області радить керівникам закладів громадського харчування майже не працювати. Зокрема задля «не допущення погіршення санепідситуації в місті та профілактики виникнення харчових отруєнь серед населення» у кафе та ресторанах рекомендовано не виготовляти страв відповідно до розробленого меню та не проводити у них будь-яких заходів.

Водночас, на час коли буде призупинена подача питної води, у закладах громадського харчування Держпродспоживслужба дозволяється здійснювати реалізацію нешвидкопсуючих продуктів харчування промислового виробництва. Орган контролю радить для приготування гарячих напоїв використовувати бутильовану воду при наявності супровідної документації, яка засвідчує її якість та безпеку, забезпечити запас дезінфікуючих засобів при наявності методичних рекомендацій щодо приготування розчинів та запастися водою для технічних потреб,достатньою кількість вологих серветок, миючих та дезінфікуючих засобів для рук. Реалізацію напоїв у службі пропонують здійснювати в одноразові стакани.