У Херсоні підірвали авто колаборанта. Зрадник загинув

Новини Вінниці / У Херсоні підірвали авто колаборанта. Зрадник загинув

Одразу декілька різних джерел повідомили, що ранком 24 червня у Херсоні вибухнув автомобіль. Машина належала представнику окупаційної «адміністрації області». За попередніми даними, водій загинув.

Про вибух та його наслідки повідомили як російські, так і українські медіа.

Наразі можна казати про те, що автомобіль належав місцевому колаборанту Дмитру Савлученку, який був функціонером молодіжної організації «Нова Русь», колись багато років відповідав за «молодіжку» місцевого осередку «ОПЗЖ», відкрито займався антиукраїнською агітацією у місті.  

Російські ЗМІ наголошують, що Савлученка призначили так званим головою управління сім'ї, молоді та спорту проросійської військово-цивільної адміністрації. Припускають, що саме він загинув.

Існує дві версії того, хто організував вибух автівки. Їх озвучив журналіст Денис Казанський. За першою з них, колаборанта могли ліквідувати українські спецслужби, але зазначив, що не можна виключати і варіант кримінальних розбірок.

За даними Казанського, зараз на окупованих територіях йде «скажений розподіл награбованого добра – різні угруповання борються за вивезення краденого зерна, вигадують різні «жовті перепустки» для фермерів, мародерствують на захоплених підприємствах».

Радник голови Херсонського ОВВА Сергій Хлань підтвердив, що зрадника вранці підірвали в авто в одному з дворів Херсона.

«У наших партизанів ще одна перемога - убитий «начальник Департаменту сім'ї, молоді та спорту окупаційної Херсонської ВЦА» Дмитро Савлученко», - написав він у Facebook.

Олег Верлан

24 червня, 2022