У Херсоні підірвали автівку зі зрадником Сальдо, якого росіяни призначили «керувати» регіоном

Новини Вінниці / У Херсоні підірвали автівку зі зрадником Сальдо, якого росіяни призначили «керувати» регіоном

Сьогодні, 14 червня, у Херсоні підірвали службовий автомобіль колишнього нардепа та екс-мера Володимира Сальда, який після приходу російських військ перейшов на бік окупаційних сил.

Про це у Facebook повідомив колишній нардеп, а нині військовослужбовець ЗСУ Андрій Немировський.

За його словами, на момент вибуху Сальдо разом з охоронцями перебували у салоні авто.

«За непідтвердженими, поки що, даними! В окупованому Херсоні біля будівлі обладміністрації підірвано службовий автомобіль колаборанта «Сосальдо». Він і його охоронці в момент вибухів перебували в ньому, їх везуть швидкі в реанімацію», - заявив Немировський.

Аналогічну інформацію у соцмережі оприлюднив співзасновник волонтерської ініціативи «Нащадки Сагайдачного» Олександр Аронець.

«Схоже, цього разу Сальдо пощастило. Але полювання триває...Сальдо везуть в реанімацію. Чекаємо повідомлення про годину клінічної смерті», - зазначив він.

Володимир Сальдо - призначений окупантами «голова Херсонської області», колишній мер Херсона (2002-2012 рр.) і екс-нардеп від «Партії регіонів» (2012-2014 рр.). 

У березні 2022 року він вийшов на мітинг на підтримку російської агресії проти України, а потім взяв участь у створенні так званого «Комітет порятунку миру та порядку». Після приходу росіян Сальдо перейшов на бік окупантів і одним з перших отримав паспорт РФ. 

Служба безпеки України висунула підозру у держзраді двом громадянам України, яких окупанти призначили «керівниками» Херсона та області.
Зокрема, йдеться про т.зв. «голову Херсонської обладміністрації» та «голову Херсонської міської адміністрації».

P.S. Пізніше Сальдо спростував те, що перебуває у реанімації, запевнивши, що займається «іншим». Відпвідне відео він записав, перебуваючи на задньому сидінні автівки. Не зрозуміло навіть чи він у Херсоні, чи ні...

Олег Верлан

14 червня, 2022