У яких районах Вінниці найбільше боргують за тепло? У «Вінницяміськтеплоенерго» назвали ТОП-10 адрес зі заборгованістю

Новини Вінниці / У яких районах Вінниці найбільше боргують за тепло? У «Вінницяміськтеплоенерго» назвали ТОП-10 адрес зі заборгованістю

Станом на 10 листопада борг споживачів перед КП «Вінницяміськтеплоенерго» сягає понад 157 млн. грн. Деякі вінничани боргують до 400 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

«Частина, від загальної суми боргу споживачів, була накопичена через важкі обставини зумовлені війною, але левова частка заборгованості – це безвідповідальне ставлення споживачів, які упродовж тривалого часу систематично не розраховуються за спожиті послуги! На превеликий жаль, заборгованість деяких споживачів наближається до 400 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Загалом сформувався ТОП-10 особових рахунків з найбільшими боргами за послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води:
  - найбільший борг у розмірі 382 тис. грн. накопичили мешканці однієї квартири у будинку по вул. М. Шимка;
  - на 6 тисяч менше  - 376 тис. грн. накопичилося на особовому рахунку по вул. К. Малевича (колишня  Шмідта);
  - 373 тис. грн. за послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води  боргують мешканці ще однієї квартири в багатоповерхівці по вул. К. Малевича;
  - 361 тис. грн. та 314 тис. грн. накопичили борг споживачі двох квартир у будинку за адресою по вул. Георгія Нарбута (колишня Грибоєдова);
  - 300 тис. грн. – заборгованість одного помешкання за адресою проїзд П. Корнелюка (колишній проїзд Станіславського);
  - з різницею в 4 тисячі гривень від попереднього боржника - 296 тис. грн. не сплатили власники особового рахунку, що проживають в будинку по вул. Київська;
  - а в багатоповерхівці, що знаходиться по вул. Д. Білоконя (Баженова), є споживач, який нехтує сплатою боргу у сумі 289 тис. грн;  
 - закривають десятку ТОП-боржників мешканці квартир за адресами вул. Ісмаїла Гаспринського (колишня Жуковського) з боргом у 283 тис. грн та вул. Пирогова із заборгованістю у розмірі 279 тис. грн.

«Разом з цим повідомляємо, що відділ по роботі з дебіторською заборгованістю підприємства з такими боржниками проводить роботу в судовому порядку, ухвалюються судові рішення про стягнення з боржників суми заборгованості та подаються на примусове стягнення до Державної виконавчої служби.

Розуміємо, що фінансове становище українських родин зараз дуже непросте. Але й накопичувати борги за комунальні послуги не радимо, тому що вихід є у будь-яких ситуаціях.

Підприємство завжди йде назустріч неплатникам, пропонуючи укласти договір реструктуризації боргу і сплатити його частинами. Таким чином є можливість оплачувати і поточні нарахування, і поступово гасити борг рівними частинами протягом визначеного періоду», - зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго».

На підприємстві наголошують, що ведуть роботу у судовому порядку лише при стягненні заборгованості, яка накопичилась до 24 лютого 2022 року. Також зазначається, що оплата за послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води важлива, щоб опалювальний сезон пройшов стало та щоб при будь-яких обставинах підприємство мало можливість надавати послуги споживачам!

Олеся Рудницька

10 листопада, 2022