У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)

Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)

На Вінниччині тривають навчання із територіальної оборони, у яких беруть участь військовозобов’язані та офіцери-резервісти із Вінниці й шести районів області. Практична частина тренувань проходить на стрільбищі полігону військової частини 3008 у селі Тютьки Вінницького району. Інструкторами на заняттях є досвідчені офіцери, учасники АТО/ООС.

На Вінниччині тривають навчання із територіальної оборони, у яких беруть участь військовозобов’язані та офіцери-резервісти із Вінниці й шести районів області. Практична частина тренувань проходить на стрільбищі полігону військової частини 3008 у селі Тютьки Вінницького району. Інструкторами на заняттях є досвідчені офіцери, учасники АТО/ООС.

За словами голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, який також побував на полігоні, командно-штабні навчання проходять за новою структурою територіальної оборони.

«Такі навчання влаштовують, аби резервісти могли згадати і відшліфувати раніше набуті навички. Починаючи із другої половини минулого року ми почали формувати бригаду територіальної оборони, яка б давала можливість оперативно приймати управлінські рішення. Принципово важливим є те, що наразі ця система ефективно працює. Область здатна повноцінно забезпечити боєздатність такої бригади», - цитує Валерія Коровія офіційний сайт Вінницької ОДА.

За словами посадовця, бригада територіальної оборони - це резервний компонент Збройних сил України, що в особливий період здійснює охорону та захист державного кордону, забезпечує умови для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічне оперативне розгортання військових сил, охорону та оборону важливих об'єктів та комунікацій, боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями, забезпечує взаємодію із підрозділами Міністерства оброни України, Національної гвардії, прикордонними військами.

Валерій Коровій також розповів, що під час одного із засідань Ради національної безпеки і оборони України начальником Генерального штабу ЗСУ Вінниччина була названа одним з найефективніших прикладів розгортання бригади територіальної оборони.

За словами заступника командувача Сухопутних військ з територіальної оборони генерал-майора Анатолія Баргилевича, на навчаннях військовозобов’язані проходять всі етапи військової підготовки, покращують тактико-спеціальну, вогневу, інженерну та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також беруть участь у бойовому злагоджені у складі своїх підрозділів.

До 18 серпня особовий склад опановуватиме ази сучасної тактики ведення бою, удосконалюватиме навички стрільби з різних видів зброї, вивчатиме тактичну медицину, основи топографії та інженерно-саперну справу. Основним завданням командно-штабних навчань є відпрацювання практичних дій підрозділів стрілецьких рот для забезпечення функціонування стратегічних об’єктів області у разі виникнення військової загрози.

Фото із сайту Вінницької ОДА

Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ назвали бригаду тероборони Вінниччини однією з найефективніших в Україні (ФОТО)