У день виборів КВУ проведе у Вінниці соцопитування

Новини Вінниці / У день виборів КВУ проведе у Вінниці соцопитування

Всеукраїнська ГО «Комітет виборців Украї́ни» ініціювала проведення  25 жовтня у Вінниці екзит-полу. Його результати оголосять після закриття виборчих дільниць. Опитування проводитимуть на виході з виборчих дільниць, з дотриманням карантинних обмежень. 

Всеукраїнська ГО «Комітет виборців Украї́ни» ініціювала проведення 25 жовтня у Вінниці екзит-полу. Його результати оголосять після закриття виборчих дільниць. Опитування проводитимуть на виході з виборчих дільниць, з дотриманням карантинних обмежень. 

Як розповів «Місту над Бугом» представник КВУ у Вінниці Владислав Телень, для проведення екзитполу щодо підсумків виборів залучать іншу організацію, представників якої вінничанам буде важко сплутати. Зокрема з волонтерами, яких нібито направить президент Зеленський.  

«Відповідно до чинного законодавства, в місті створено шість територіально-виборчих округів. Будемо проводити опитування на трьох дільницях кожного округу. Для проведення екзит-полу залучаємо ГО «СоцІнфо», з якими ми співпрацюємо багато років. Напередодні ми повідомимо керівництво дільничних виборчих комісій, біля яких працюватимуть інтерв’юери. Поінформуємо про проведення екзит-полу та надамо відповідні документи. На кожній дільниці працюватиме по два інтерв'юери, які матимуть бейджі КВУ»,- зазначив Владислав Телень.  

Обіцяють проводити опитування методом особистого інтерв’ю (face-to-face), враховуючи всі карантинні вимоги. Результати екзит-полу в КВУ планують оголосити вже о 21 годині 25 жовтня під час брифінгу у Вінницькому пресклубі.

Олеся Рудницька

21 жовтня, 2020