У День дружби юним вінничанам з особливостями передали «Тепло олімпійского серця»

Новини Вінниці / У День дружби юним вінничанам з особливостями передали «Тепло олімпійского серця»

В Міжнародний День дружби відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області разом з Громадською організацією «Асоціація жінок України «Дія-Вінниця» створили свято для діток «Тепло олімпійского серця». Його унікальністю стало те, що були запрошені діти з різними особливостями: з цукровим діабетом, синдромом Дауна, аутизмом.

В Міжнародний День дружби відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області разом з Громадською організацією «Асоціація жінок України «Дія-Вінниця» створили свято для діток «Тепло олімпійского серця».  Його унікальністю стало те, що були запрошені діти з різними особливостями: з цукровим діабетом, синдромом Дауна, аутизмом.

Вони зібралися за одним великим столом, люб’язно наданим партнером відділення – кафе «Хеппі Манкі» в особі Дмитра Муляра, – де діти зустрілись, познайомились, подружились та прослухали корисні поради про те, чому важливо робити ранкову зарядку, займатись спортом та щодня вживати корисну їжу, щоб бути здоровими.

Голова відділення НОК України Павло Хникін – двократний срібний призер Олімпійських ігор з плавання – розповів про те, як спорт допоміг йому стати здоровим та отримати багато друзів у всьому світі.

Гостем заходу стала Наталя Рубанська – багаторазова призерка та чемпіонка України з легкої атлетики та лижних перегонів, багаторазова призерка етапів кубків світу, членкиня Національної Паралімпійської збірної команди України з лижних перегонів та біатлону. Не дивлячись на те, що у Наталі вади зору, проте вона натхненно поділилася, що це не завадило їй займатись спортом, а здорове харчування та корисні страви не лише давали енергію під час тренувань, а і збільшували витривалість та комфортний стан на відповідальних змаганнях.

Депутати Алла Власюк - голова ГО "Дія-Вінниця" - та Дмитро Чаленко - заступник голови обласної ради - також поділились з дітьми про те, що спорт супроводжує їх по життю, допомагає залишатися в формі, надає сили на керування та швидкість у прийнятті зважених, важливих рішень на депутатських засадах та в професійному середовищі.

«Кращий дитячий тренер Вінницької області – 2020 року» Андрій Главатчук зі своїм сином показали вправи з баскетбольним м’ячем та запросили діток у секцію з баскетболу.

Далі для дітей був проведений майстер-клас по здоровому харчуванню, на якому діти самостійно приготували «Грецький салат» та начиняли млинці бананом, меленим фундуком та заправляли бананово-горіховим кремом. Всіх пригостили ягідним киселем, до складу якого входили свіжі вишні, полуниці та смородина, а батьків частували ягідним чаєм без цукру.

В кінці заходу діти відвідали ігрову кімнату, а також отримали пам’ятні подарунки від НОК України та партнера заходу – компанії «Вінінтермед».  

admin

10 червня, 2021