У бою під Бахмутом загинув 19-річний майбутній історик Артур Колеснік з Вінниччини

Новини Вінниці / У бою під Бахмутом загинув 19-річний майбутній історик Артур Колеснік з Вінниччини

У бою з російськими окупантами 13 грудня загинув студент 1-го курсу заочної форми навчання історичного факультету Вінницького педуніверситету 19-річний Артур Колеснік.

Про це повідомляє Історичний факультет ВДПУ.

Народився Артур у селі Сосни Літинського району. У 2020 році він закінчив 11 класів середньої загальноосвітньої школи с. Городище. У тому ж році разом із сестрою Марією стали студентами історичного факультету.

З дитинства Артур захоплювався військовою справою і мріяв стати військовим. Як тільки виповнилося 18 років одразу ж вступив до лав Національної гвардії України за контрактом.

21 жовтня 2021-го підписав контракт терміном на 3 роки у внутрішніх військах МВС України у військовій частині 3008. Служив на посаді гранатометника в роті оперативного призначення. Був навідником бронетранспортера. Загинув у бою під Бахмутом.

«Усі хто знав Артура особисто характеризують його як чемного, справедливого і наполегливого юнака, який завжди дбав про оточуючих та рідних. Він був відважним воїном. Академічна спільнота Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського висловлює щирі співчуття рідним, близьким Артура та поділяє Ваш смуток і біль», - йдеться у повідолменні.

Вічна пам'ять і безмежна вдячність Герою за вірність Батьківщині і українському народу. Слава Герою!