У 2022 році у Вінниці відремонтують дахи 24 багатповерхівок

Новини Вінниці / У 2022 році у Вінниці відремонтують дахи 24 багатповерхівок

У Вінниці триває процес ремонту дахів у багатоповерхівках. Роботи проводять як на умовах співфінансування з мешканцями, так і для будинків ОСББ, що обрали ремонт покрівлі в рамках програми підтримки об’єднань співвласників. В цьому році планують капітально полагодити дахи у 24 будинках. Наразі роботи тривають на шести об’єктах.

Щороку у багатоквартирних будинках Вінниці ремонтують дахи. Нагадаємо, капремонти проводять на умовах співфінансування, де 70% витрат покриває міський бюджет, решту грошей - 30% - сплачують мешканці. Однак, якщо жителі бажають створити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, то один з видів капітальних робіт можливий виключно за бюджетні кошти. А якщо будинок зведений до 1970 року, фінансова підтримка надається на ремонт двох конструктивних елементів.

«У 2022 році заплановано, що 22 висотки отримають капітальний ремонт даху виключно за кошти міського бюджету, оскільки мешканці цих будинків створили ОСББ. Зазначу, що ремонт дахів вже кілька років поспіль найпопулярніший вид капремонту. Кількість будинків, де полагодять покрівлі, може змінюватися впродовж року. Все залежить від фінансових можливостей бюджету громади та ініціативи мешканців долучитися до програми співфінансування», - розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Наразі майстри лагодять дахи на шести багатоповерхівках за адресами: вул. Магістратська, 102, вул. Хлібна, 25, вул. Ар. Артинова, 29, вул. Г.Успенського, 69, вул. Саксаганського, 13 та вул. Магістратська, 110.

Зазначимо, що на умовах співфінансування у будинках ремонтують також інженерні мережі, щитові, герметизують міжпанельні стики, лагодять ліфти, замінюють вікна, роблять благоустрій прибудинкових територій.

Олеся Рудницька

14 лютого, 2022