У 2022 році у Вінниці реалізують рекордну кількість проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Новини Вінниці / У 2022 році у Вінниці реалізують рекордну кількість проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

В наступному році у Вінниці планують створити спортивний осередок на Замості та культурно-освітній простір просто неба на Вишеньці. У Сабарові облаштують дитячий ігровий спортмайданчик, у Тяжилові – затишну шкільну площу, а на П'ятничанах – сквер ім. О. Кобилянської. У Великих Крушлинцях з'явиться спортивно-ігровий комплекс «Драйв», у Десні – бібліоальтанка, а у Стадниці – пікнік-майданчик біля озера. Ці, а також ряд інших проєктів, стали переможцями конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». У наступному році планують реалізувати 23 проєкти-переможці. У мерії додають, що ця кількість – рекордна.

На засіданні Координаційної ради 28 жовтня оголосили проєкти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», які будуть реалізовані наступного року.

«За ініціативи міського голови Сергія Моргунова, щоб приєднані території мали рівні права з Вінницею, з загальної суми в 10 мільйонів гривень було виділено 2 мільйони гривень на приєднані території. По голосуванню ми бачили, що громада була дуже активною. Майже 30 тисяч людей віддали більше 61 тисячі голосів за ті чи інші проєкти», - зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Для реалізації проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» у 2022 році в бюджеті Вінницької МТГ передбачається 10 мільйонів гривень.

За результатами конкурсу у 2021 році переможцями визначено 9 великих проєктів на суму 7 222 320 грн, з них один великий проєкт вартістю 910 000 грн для реалізації на території Стадницького старостинського округу, та 14 малих проєктів на суму 2 777 680 грн, з них 5 малих проєктів на суму 1 182 560 грн для реалізації на території старостинських округів.

Серед великих проєктів, які будуть реалізовані у Вінниці – «Прокачай мозок та тіло»: облаштування фітнес-зали у бібліотеці-філії №6. Також в наступному році створять спортивний осередок «Острівець здоров'я» на Замості, культурно-освітній простір просто неба на Вишеньці. Проведуть  турнір з вуличних видів спорту для молоді міста «Битва районів», облаштують дитячий ігровий спортивний майданчик у Сабарові. Також реалізують проєкти «Затишна шкільна площа у Тяжилові», «Створення скверу ім. О. Кобилянської» та «Студія звукозапису».

Щодо малих проєктів, то на прилеглій території бібліотеки №16 буде створений еко-хутір «Зелений двір». У планах реалізувати правопросвітницький проєкт «Волонтери правосуддя». Біля волейбольного майданчика на  вул. Волошковій будуть встановлені глядацькі трибуни.

Також серед переможців проєкти «Мобільна група творчого натхнення», «В гостях у вінницьких майстрів». Облаштують в наступному році й ігрову зону для дітей в Тяжилові: наземний батут, екологічну стежинку Теренкур та сучасний міні-стадіон «Дружній простір для чотирилапих». Також реалізують проєкт по безкоштовній стерилізації кішок та котів.

По старостинських округах перемогу здобув великий проєкт по створенню спортивно-ігрового комплексу «Драйв» у селі Великі Крушлинці. Також перемогли п'ять малих проєкти. Серед них – «Бібліотека згуртовує громаду» (села Стадниця, Вінницькі Хутори, Щітки, Малі  Крушлинці, Великі Крушлинці, Гавришівка), «Бібліоальтанка – комфортний відпочинок» (селище міського типу Десна). Крім того, у селі Щітки створять зону відпочинку на ставку «Тарасишин» та пікнік-майданчик біля озера у селі Стадниця.