Цьогоріч у Віннницький онкодиспансер придбано обладнання на 33 мільйони гривень

Новини Вінниці / Цьогоріч у Віннницький онкодиспансер придбано обладнання на 33 мільйони гривень

У 2017 році для Вінницького обласного онкодиспансеру придбано медичного обладнання та устаткування на 33 мільйони гривень. Як написав на своїй сторінці у Facebook головний лікар медзакладу Володимир Шамрай, це вперше в історії лікарні.

У 2017 році для Вінницького обласного онкодиспансеру придбано медичного обладнання та устаткування на 33 мільйони гривень. Як написав на своїй сторінці у Facebook головний лікар медзакладу Володимир Шамрай, це вперше в історії лікарні.

Покращували матеріальну базу онкодиспансером, як то кажуть усім миром. Більшу частину коштів було виділено з обласного бюджету в рамках регіональної програми "Онкологія". Допомагали і благодійники, і вінницькі нардепи.

"Цей рік був рекордним для Подільського регіонального центру онкології в плані технічного переоснащення. Нарешті у лікарні з'явився необхідний сучасний комп'ютерний томограф, для відділення ультразвукової діагностики придбані два УЗД-апарата, один, подарований благодійниками, переносний апарат. Також цьогоріч куплено для лікарні чотири апарати штучної вентиляції легень, відеогастроскопічну стійку, обладнання для реанімації, сучасний рентгенапарат, сім операційних столів, мікроскопи, лабораторну техніку та багато чого іншого", - зазначив Володимир Шамрай.

А от із хіміороепаратами для онкохворих досі сутужно.Так, у 2017 році у державному бюджеті на хіміотерапію для диспансеру було передбачено 17 мільйонів. Однак лікарня не отримада жодної позиції із обіцяного спису препаратів.

"На жаль, нам довелося виживати без державної цільової програми "Онкологія". Так, із запланованих на 2017 рік хіміопрепаратів від держави, ми нічого не отримали. Більше того, цьогоріч лише на 95% поставили препаратів, обіцяних ще на 2016 рік. Попередньо у профільному міністерстві прогнозують поставки хіміопрепаратів в січні-лютому 2018 року. Однак людям потрібно лікуватися вже зараз. В минулому році прийняли обласну програму "Онкологія" із бюджетом на п'ять років у 365 мільйонів гривень. Із них на 2017 рік було передбачено 45 мільйонів гривень, в тому числі 15 мільйонів на хіміотерапію. На щастя програма виконується, цьогоріч на хіміопрепарати було виділено навіть більше зазначеної суми – майже 16 мільйонів. Так, це не покриває потребу наших пацієнтів, на жаль. На 2018 рік також передбачено 15 мільйонів гривень", - наголосив Володимир Шамрай.

Раніше NaПарижі повідомляв, що колишній в'язень вночі проник в радіологічне відділення Вінницького онкодиспансеру.

Саша ГРИГОРОВСЬКА