«Це буде відкладена війна». На Банковій відкидають переговори з РФ після битви за Херсон

Новини Вінниці / «Це буде відкладена війна». На Банковій відкидають переговори з РФ після битви за Херсон

Україна зараз об'єктивно немає «жодних мотивів», аби вести переговори з Росією. Навіть після битви за Херсон.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв'ю виданню «Бабель».

«Переговори на сьогоднішній день з РФ означатимуть лише одне: що Росія виграла. Сьогодні [переговори] - це зафіксована поразка України, зафіксована поразка Європи, демократичних цінностей як такий. І після цього піде карколомне падіння всієї системи безпеки глобальної, системи цінностей, до яких ми відносимо себе», - зазначив він, додавши, що «переговори з наявними вхідними можливостями вони б зафіксували цивілізаційну катастрофу».

За його словами, Україна заплатила дуже високу ціну, яка перевищує «можливість прямо сьогодні припинити вогонь». Так він відповів на думку британського експерта з питань України Тімоті Еша про вірогідність переговорів у листопаді 2022-го за умови стратегічної переваги на Херсонщині.

Подоляк пояснив, що мирні переговори сьогодні не вирішують жодного питання для України. Зокрема, фіксація нової лінії розмежування з Росією для України означатиме фіксацію нових «кримінальних анклавів», які за допомогою пропаганди РФ використає для того, щоб згодом почати нову війну.

«Ми отримаємо війну з іншими мотивами, іншими виконавцями через півроку-рік. Якщо ми отримаємо нову лінію розмежування, вся центральна та південна Україна залишиться без людей та в руїнах. Ніхто не вкладатиме гроші, ніхто не повертатиметься в домівки, які знаходяться на лінії війни - відкладеної війни. Ми отримаємо занепад економіки, занепад соціальних відносин. Тобто сьогоднішній переговорний процес - це те саме, що Путін хотів - знищення української державності, лише іншим шляхом», - переконаний радник голови ОП.

Олег Верлан

13 серпня, 2022