Тропічний рай в селі на Вінниччині створив колишній військовий

Новини Вінниці / Тропічний рай в селі на Вінниччині створив колишній військовий

Мешканець села Широка Гребля, що на Вінниччині, створив тропічний сад, в якому росте близько тисячі різних дерев. Екзотичні фрукти – лимони, мандарини, банани, папайя, ківі, ананаси – чоловік вирощує дл себе, а заробляє родина з Вінницької області на продажі саджанців

Мешканець села Широка Гребля, що на Вінниччині, створив тропічний сад, в якому росте близько тисячі різних дерев. Екзотичні фрукти – лимони, мандарини, банани, папайя, ківі, ананаси – чоловік вирощує для себе, а заробляє родина з Вінницької області на продажі саджанців.

Колишній військовий Олександр Шевчук сьогодні має три теплиці, загальною площею 500 квадратних метрів, та перш ніж займатися агробізнесом та стати садівником, чоловік спробував себе й у ролі мебляра, і в ролі заробітчанина.

Доля чоловіку «посміхнулась» після того, як знайомий подарував саджанець лимона. Саме з цього дерева все і розпочалось.

Тепер в екзотичному саду Олександра Шевчука росте близько 20 видів лимонів, а всіх цитрусових до 70 видів. Це і мандарини, і грейпфрути, і апельсини. В теплиці є навіть кава.

“Каву, що ми п’ємо, збираємо у власному садку. Вона цвіте п’ять разів на рік. Ягоди нагадують вишні, їх можна їсти, вони солодкі, а зернята потім підсушуються, смажаться і є кава”, – розповідає господар.

Родина вирощує фрукти для власного споживання, також пригощають урожаєм і знайомих. Заробляє садівник на продажу саджанців екзотичних дерев, вартість на які від 50 до 5000 гривень, залежно від виду.

 

Марина Карабай

27 січня, 2020