Тестів на коронавірус на Вінниччині ще немає, підозр на хворобу – також, а карантин запроваджують до 3 квітня (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Тестів на коронавірус на Вінниччині ще немає, підозр на хворобу – також, а карантин запроваджують до 3 квітня (ВІДЕО)

Швидких тестів на коронавірус на Вінниччині ще немає, підозр на коронавірус, на щастя, також. Про це сьогодні, 11 березня, повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Швидких тестів на коронавірус на Вінниччині ще немає, підозр на коронавірус, на щастя, також. Про це сьогодні, 11 березня, повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.    

Але, за словами посадовця, ми живемо «не в скляній банці». Тому на брифінгу очільник області озвучив сьогоднішні рішення уряду стосовно попереджувальних заходів. Про них NаПарижі вже писав. Зокрема, це стосується обмеження проведення масових заходів: політичних, культурних, спортивних, у яких планується участь 200 і більше людей.

Вирішено також призупинити навчання у всіх дитсадках, школах та вишах із 12 березня до 3 квітня.

«Хочу також звернути увагу вчителів, учнів та батьків: на базі Вінницької академії неперервної освіти буде організовано навчання за дистанційною формою для 40 тисяч учнів через відповідний сайт. Також в лабораторії інформаційних та комунікаційних технологій на базі Вінницької ФМГ№17 буде організовано навчання за дистанційною формою додатково для також 40 тисяч учнів. В області маємо 68 тисяч 912 учнів 1-4 класів та 92 888 учнів 5-11 класів. Таким чином майже усі учні старших класів будуть забезпечені можливістю дистанційного навчання», - наголосив В.Скальський.

Вводяться також обмеження на державному кордоні – перетин буде забезпечуватись тільки у 49 пунктах пропуску. Їх перелік буде опубліковано на сайті Державної прикордонної служби. Чи увійдуть туди пункти пропуску, що працюють на півдні Вінниччини, поки не відомо.

В.Скальський запевнив: хоча підозр на коронавірус в області поки не було, Вінниччина готова до виявлення таких випадків: визначені лікарні та відділення, які прийматимуть хворих, створено запас медикаментозних засобів, є 122 інфекційних бригади, що пройшли відповідні навчання.

Стосовно ажіотажу навколо медичних масок, яких, нагадаємо, у Вінниці вже немає в аптеках, то, з словами голови ОДА, перебільшувати проблему не варто, адже здоровим людям вони не потрібні, використовувати їх радять тільки при появі симптомів ГРВІ.

«Уряд виділив додаткові кошти і зараз вся легка промисловість України, яка налічує більше 400 підприємств буде сфокусована на те, щоб задовольнити наші потреби. Закуповуватись маски будуть і для Вінницької області», - сказав В.Скальський.

Станом на сьогодні на Вінниччині ще не було експрес-тестів на новий коронавірус, але вони мають з’явитися зовсім скоро.

«Прошу вчасно звертатись до лікарів, не займатись самолікуванням. У разі появи перших симптомів ГРВІ: високої температури, негайно звертатися до свого сімейного лікаря або викликати екстрену медичну допомогу. Це особливо стосується осіб, які прибули з ендемічних територій або контактували з особами, які повернулися з ендемічних територій», - наголосив голова ОДА.

Сергій Маламура

11 березня, 2020