Тест на «паляницю» допоміг у Рівному затримати російського громадянина з вибухівкою

Новини Вінниці / Тест на «паляницю» допоміг у Рівному затримати російського громадянина з вибухівкою

Пильність жителі Рівного та тест на «паляницю» допоміг патрульним виявили ймовірного російського диверсанта. По-перше, чоловік, якого по наводці зупинили, не зміг правильно вимовити відоме слово, а по-друге надав доволі дивне пояснення, що воно означає. Третє, і головне, – у немісцевого знайшли вибухівку, документи, протокол для ФСБ РФ тощо.

Все почалось з того, що на лінію 102 звернувся місцевий житель, якому здались підозрілими водій і автівка на рівненських номерах. Машина була перевантажена.   

Як повідомили у патрульній поліції Рівненської області, Skoda Octavia зупинили. Водій розмовляв чистою російською вимовою. Ним виявився 42-річний уродженець білоруського міста Гомель. Чоловік не міг пояснити, з якою метою прибув до Рівного. Поліцейські провели поверхневу перевірку - і знайшли у чоловіка блокнот з підозрілими записами та обмотаний скотчем пакунок, в якому поліцейські запідозрили вибухівку.

Тоді правоохоронці і вдалися до безпомилкового тесту. Чоловік не міг вимовити слово «паляниця». Більш того, на його думку, це слово означає споруду з балок… Цікава версія!

Патрульні викликали працівників СБУ, які надалі виявили в росіянина паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон, внутрішній паспорт РФ, військовий квиток РФ, документи, які підтверджують наявність нерухомості у Росії та АР Крим, а також адміністративний протокол, складений на нього ФСБ РФ.

«Сьогодні працівники СБУ йому оголосили підозру у незаконному поводженні з вибуховими речовинами», - йдеться у повідомленні.

Олег Верлан

12 квітня, 2022