Техніку вилучили і відкрили провадження за "самоправство": у поліції Вінниччини прокоментували "битву за урожай" у Ямпільському районі

Новини Вінниці / Техніку вилучили і відкрили провадження за "самоправство": у поліції Вінниччини прокоментували "битву за урожай" у Ямпільському районі

У Ямпільському районі на Вінниччині поліції розслідує кримінальне провадження, відкрите за ст.365 ("самоправство"). Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області.

У Ямпільському районі на Вінниччині поліція розслідує кримінальне провадження, що відкрите за ст.356 ("самоправство") КК України. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області.

Нагадаємо, там два сільгосппідприємства не можуть "поділити" урожай озимого ячменю.

За словами депутатки Вінницької облради від "Батьківщини" Людмили Щербаківської, поле у 7 га засіяв її однопартієць, в якого укладені договори оренди паїв, що діють до грудня 2020-го, а агрофірма, яку пов’язують з представником іншої політсили, нібито збирає врожай озимини незаконно.

На ситуацію відреагували у поліції.

"На момент приїзду на місце події поліції на полі працювала сільськогосподарська техніка та частина зерна була зібрана. Поліцейські забезпечили охорону публічної безпеки, запобігли можливому розгортанню силового конфлікту. На місці події провели першочергові слідчі дії. Аби попередити можливе неправомірне заволодіння зерновими, робота сільськогосподарської техніки була зупинена. Зібраний врожай та техніку вилучили. Наразі слідством вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно, яке є речовим доказом", - йдеться у повідомленні відділу комунікації ГУНП в області.

Наразі відкрито кримінальне провадження, в рамках розслідування якого з’ясовуються усі обставини та право власності на урожай. Розслідування перебуває на особистому контролі начальника обласного главку.