Битва за ячмінь: на Вінниччині аграрії не можуть поділити врожай

Новини Вінниці / Битва за ячмінь: на Вінниччині аграрії не можуть поділити врожай

Із «політичним» завзяттям депутатка Вінницької облради Людмила Щербаківська написала у Facebook про спір двох агропідприємств у села Ратуш Ямпільського району. Вони не поділили врожай ячменю. Політикиня називає конфлікт рейдерством. Поліція вже втрутилася у ситуацію, тому збір зерна припинено.

Із «політичним» завзяттям депутатка Вінницької облради Людмила Щербаківська написала у Facebook про спір двох агропідприємств у селі Ратуш Ямпільського району. Вони не поділили врожай ячменю. Політикиня називає конфлікт рейдерством. Поліція вже втрутилася у ситуацію, тому збір зерна припинено.

За словами депутатки, поле у 7 га засіяв її однопартієць, в якого укладені договори оренди паїв, що діють до грудня 2020-го, а агрофірма, яку пов’язують з представником іншої політсили, нібито збирає врожай озимини незаконно.

Як пояснили NaПарижі у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, на місці вже проводяться першочергові слідчі дії, роботу техніки призупинено, обидві сторони надали документи, які наразі мають бути досліджені. Правову кваліфікацію правопорушенню правоохоронці нададуть після вивчення матеріалів. «Ячмінна» справа на контролі в очільника обласного главку І.Іщенка.

Макс Мельник

2 липня, 2020