Ситуація на польсько-українському кордоні

Новини Вінниці / Ситуація на польсько-українському кордоні

На польсько-українському кордоні продовжується складна ситуація, пов'язана з блокуванням декількох пунктів пропуску.

За даними Державної прикордонної служби України (ДПСУ), наразі заблоковані шість з дев'яти пунктів пропуску, зокрема, "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Станом на сьогоднішній ранок у чергах перед цими пунктами пропуску очікує на можливість перетину кордону близько 2900 вантажних транспортних засобів. Це викликано акціями протесту польських фермерів, які вимагають зняти обмеження на експорт своїх товарів.

"Сьогодні вночі польська сторона повідомила, що буде здійснюватися пропуск. Це залежить від дій протестувальників. Протягом години планують пропускати кілька вантажних транспортних засобів в бік України. Поки що не має підтвердження про рух в напрямку Польщі", - повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Варто відзначити, що блокада кордону загрожує Україні значними фінансовими збитками, оскільки ускладнює торговельні відносини та обмін товарами з Польщею. Очікується, що 20 лютого відбудеться повна блокада кордону, яка може призвести до подальших економічних труднощів для обох країн.