Символі оборони: відбулось погашення марки про напрямок руху російського військового корабля

Новини Вінниці / Символі оборони: відбулось погашення марки про напрямок руху російського військового корабля

Сьогодні, у Всесвітній день авіації і космонавтики, у будівлі Головпоштамту Укрпошти, а також у багатьох обласних центрах, зокрема у Вінниці, відбулась урочиста церемонія спецпогашення поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді …!».

Автор малюнку марок український художник Boris Groh. За його роботу проголосувало понад 1700 людей.

«Я впевнений, що завдяки нашим ЗСУ, тим людям, звідки виникла фраза «Русскій воєнний корабль, іді ...!», ми повернемо наші території та станемо соборною державою. Такого об'єднання, яке є сьогодні у суспільстві я не пам'ятаю, щоб таке колись було», – зазначив директор Вінницької дирекції «Укрпошта» Володимир Шаловінський під час погашення.

Вартість марки F, яку використовують у межах України – 23 гривні, марки W, яку використовують до іноземних держав – 44 гривні.

Нагадаємо, «Русский военный корабль, иди на*уй!» — фраза-відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року отримав російський окупаційний корабель на пропозицію здатися. Сказав її прикордонник Роман Грибов, який родом із Золотоноші Черкаської області.

Макс Мельник

12 квітня, 2022