Священика Московського патріархату за бійку оштрафували та заборонили відвідувати село, де стався інцидент під час відспівування бійця

Новини Вінниці / Священика Московського патріархату за бійку оштрафували та заборонили відвідувати село, де стався інцидент під час відспівування бійця

Священику УПЦ (МП), якого визнали винним у побитті хрестом священика ПЦУ на похороні українського військовослужбовця, присудили штраф у розмірі 765 гривень та зобов’язали виплатити 5 000 гривень компенсації за моральну шкоду.

Про це повідомляється у вироку Томашпільського райсуду Вінницької області.

Нагадаємо, у грудні 2022-го до суду скерували справу священика УПЦ МП, який хрестом намагався побити «опонента» з ПЦУ

Інцидент стався в липні 2022 року під час похорону Олександра Зінивого, українського воїна, який загинув у війні з Росією. 

Під час відспівування священик ПЦУ Михайло Василюк виголосив промову, в якій закликав заборонити діяльність російських священиків в Україні. Це обурило московського священика Анатолія Дудка, який накинувся на Василюка з металевим хрестом, двічі вдаривши його по руці.

Дудко був заарештований і звинувачений в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень. 

На суді він заперечував факт побиття Василюка, але суд визнав його винним на підставі показань свідків і висновків експертів, які зафіксували синці на руці Василюка.

Окрім штрафу та компенсації, Дудку також заборонили в’їзд до села Яланець, де стався інцидент.

Макс Мельник

7 липня, 2023