Суд на Вінниччині жорстоко покарав посередника за спробу підкупити поліцейського у службовому кабінеті

Новини Вінниці / Суд на Вінниччині жорстоко покарав посередника за спробу підкупити поліцейського у службовому кабінеті

За рішенням суду 51-річного жителя Літину Вінницької області оштрафовано на 34 тисячі гривень за спробу «вирішити питання» з правоохоронцем. Обвинувачений завітав до поліцейського та у службовому кабінеті запропонував 100 доларів, аби той не притягував до відповідальності його знайомого, який напідпитку керував автівкою.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, події відбувалися у кабінеті сектору реагування патрульної поліції Літинського відділення. На знайомого, який у стані алкогольного сп’яніння, перебував за кермом, патрульні виписали адмінпротокол.

«Рішалово» запропонував гроші, аби документ скасували. Натомість до гостя викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала спробу дачі хабара. За цим фактом відкрили кримінальне провадження (ч. 1 ст. 369 КК України). Підозрюваному світило навіть ув’язнення. Проте у судах першої та апеляційної інстанції він заперечував провину та просив його виправдати.

Літинський районний суд взяв до уваги доводи прокурора та призначив обвинуваченому суворе покарання у виді штрафу в розмірі 34 тис. гривень. Вінницький апеляційний суд погодився з позицією прокурора-апелянта та залишив апеляційну скаргу захисника обвинуваченого без задоволення, а вирок – без змін. 

Макс Мельник

11 жовтня, 2021