Суд на Вінниччині визнав чоловіка виним у побитті 3-місячного малюка

Новини Вінниці / Суд на Вінниччині визнав чоловіка виним у побитті 3-місячного малюка

Калинівський райсуд Вінницької області підтримав правову позицію ювенального прокурора Хмільницької окружної прокуратури та визнав 23-річного чоловіка винуватим у побитті дитини, а саме у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурором доведено, що наприкінці грудня 2021 року батько, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, умисно наніс своєму 3-місячному сину, який плакав, тілесні ушкодження, внаслідок чого дитина отримала закриту черепно-мозкову травму – струс головного мозку, множинні садна та забої голови й обличчя. Мотивом такого жорстокого вчинку було бажання чоловіка «заспокоїти» малолітню дитину.

Враховуючи, що обвинувачений раніше судимий, відбував покарання у місцях несвободи, має незняту та непогашену судимість, вчинив кримінальне правопорушення, пов’язане із домашнім насильством стосовно дитини, суд погодився із позицією прокурора про призначення обвинуваченому одного із найбільш суворого покарання, передбаченого санкцією статті КК України.

За результатами розгляду обвинувального акту та наданих прокурором доказів судом чоловіка визнано винуватим, його засуджено до покарання у виді 5 місяців арешту.

На цей час вирок законної сили не набрав.

Макс Мельник

11 травня, 2022