Стало відомо, скільки вінничан вже обрали сімейних лікарів

Новини Вінниці / Стало відомо, скільки вінничан вже обрали сімейних лікарів

На початку квітня цього року вінничани почали укладати декларації на медичне обслуговування з сімейними лікарями. Наразі більшість жителів нашого міста вже обрали собі лікаря.

На початку квітня цього року вінничани почали укладати декларації на медичне обслуговування з сімейними лікарями. Наразі більшість жителів нашого міста вже обрали собі лікаря. Ті, хто цього з тих чи інших причин ще не зробив, мають поквапитися й, взявши паспорт й ідентифікаційний код, а для дітей – свідоцтво про народження, завітати у медичний заклад й підписати відповідну декларацію про обслуговування. Нагадаємо, що зробити це слід до 31 грудня.

Уклавши таку угоду, як зазначають у мерії Вінниці, пацієнти матимуть право на такі безкоштовні аналізи та обстеження: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, глюкоза крові, загальний холестерин, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма, швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити.

«Станом на 9 листопада 263 556 вінничан уклали декларації із 227 лікарями, які працюють у Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Це один із кращих показників по Україні. Нагадаю, що сімейний лікар спостерігає за станом здоров’я пацієнта, діагностує та лікує найбільш поширені хвороби, супроводжує пацієнтів із хронічними захворюваннями, надає невідкладну допомогу, направляє пацієнта для надання йому вторинної або третинної меддопомоги, проводить профілактику: вакцинацію, огляди та дослідження пацієнтів з груп ризику, може вести неускладнену вагітність, надає консультації», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я  Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Як раніше повідомляв  NaПарижі, змінювати сімейного лікаря можна хоч на наступний день, але кожного разу потрібно укладати угоду.
 

Юрій Ярмощук

13 листопада, 2018