Сплатив заставу та вийшов на волю, щоб переїхати: у Вінниці поліція вчергове затримала наркоділера

Новини Вінниці / Сплатив заставу та вийшов на волю, щоб переїхати: у Вінниці поліція вчергове затримала наркоділера

В одному зі спальних мікрорайонів Вінниці 6 жовтня правоохоронці затримали 23-річного хлопця з майже кілограмом наркотичних і психотропних речовин. Справа навіть не у кількості, а системності, адже декілька місяців тому молоду людину вже затримували з наркотою, визначили запобіжний захід, але він сплатив заставу та повернувся до звичного «ремесла».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, згідно з оперативною інформацією, затриманий великі партії наркотичних речовин фасував у менші, а у подальшому розповсюджував по всій країні.

Саме у Вінниці у чоловіка вилучили майже 300 грамів марихуани, таку ж кількість психотропів і наркотичної солі, фасувальні пакети, електронні ваги, термопринтер, інше.

Декілька місяців тому, цього ділера затримували у Київській області за аналогічний злочин. Там йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави. Заставу була внесена. Потім чоловік переїхав до  Вінниці, де продовжив займатись збутом наркотиків.

У поліції тепер хочуть переконати суд в обранні запобіжного заходу – тримання під вартою без можливості внесення застави. Чоловіку вигідніше сплачувати заставу та переїжджати в інший регіон, адже бізнес надто прибутковий.

За фактом, викритим у Вінниці, поліцією розслідується провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

7 жовтня, 2022