Спалах кору в Україні: серед вінничан немає ажіотажу на вакцинацію, як у столиці

Новини Вінниці / Спалах кору в Україні: серед вінничан немає ажіотажу на вакцинацію, як у столиці

У Вінниці кабінети щеплень працюють у звичному режимі, адже серед вінничан, на відміну від мешканців столиці, немає ажіотажу швидко вакцинуватися від кору. Головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Лариса Бевза пояснює це тим, що поки в регіоні ситуація із захворюванням на цю вірусну інфекцію спокійна, порівнюючи із Києвом, Одесою, Закарпаттям та Херсоном.

У Вінниці кабінети щеплень працюють у звичному режимі, адже серед вінничан, на відміну від киян, немає ажіотажу швидко вакцинуватися від кору . Головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров'я вінницької ОДА Лариса Бевза пояснює це тим, що поки в регіоні ситуація із захворюванням на цю вірусну інфекцію спокійна, порівнюючи із Києвом, Одесою,Закарпаттям та Херсоном.

"Загалом в області проти кору, епідемічного паротиту та краснухи вакциновано дітей у віці: 1 року — 93,3%, 2 років —79,6%; ревакциновано у 6 років — 91,7%, у 7 років — 83,4%. Це гарний результат планової профілактичної роботи, яку в області провели, коли в Україні розпочався підйом захворюваності. Вінниччина забезпечена вакциною КПК в достатній кількості. Наразі у лікувально-профілактичних закладах області є 25800 доз вакцини", - каже Лариса Бевза.

Раніше NaПарижі повідомляв, що Вінниччині цьогоріч загрожує епідемія кору. У 2017 році офіційно захворіли 106 вінничан, хоча у 2016 році на Вінниччині не було зареєстровано жодного випадку цієї недуги.

Саша ГРИГОРОВСЬКА