Спалах коронавірусу виявлено у Могилів-Подільському районі, а у Вінниці померло двоє хворих

Новини Вінниці / Спалах коронавірусу виявлено у Могилів-Подільському районі, а у Вінниці померло двоє хворих

Попри зменшення загальної кількості нових випадків інфікування коронавірусом у Вінницькій області, адже за минулу добу вперше його виявлено у 23 осіб, в деяких районах фіксуються спалахи.

Попри зменшення загальної кількості нових випадків інфікування коронавірусом у Вінницькій області, адже за минулу добу вперше його виявлено у 23 осіб, в деяких районах фіксуються спалахи.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру та Вінницької ОДА, у Вінниці виявлено 9 нових випадків, а у Могилів-Подільському районі – 7.

Також, три нові випадки зафіксовано у Тиврівському районі. По одному – у Вінницькому, Тростянецькому, Козятинському та Тульчинському районах.

На ранок 8 серпня одужали 2216 осіб, у т.ч. 192 дитини, хворіє 679 осіб, у т.ч. 55 дітей.

У стаціонарі перебуває 169 дорослих і 1 дитина. Через підозру перебувають в лікарнях 162 дорослих і 20 дітей.

На даний час зареєстровано 61 летальний випадок хворих на COVID-19.

За останню добу зареєстровано 2 летальних випадки. Констатована 7 серпня смерть 38-річного вінничанина. Чоловік поступив 24 липня за направленням сімейного лікаря в МКЛ №1 з приводу негоспітальної двобічної полісегментарноі пневмоніі 4 клін. гр., легеневої недостатності. Від 25 липня ПЛР позитивне. 27 липня стан пацієнта погіршився – його переведено в реанімаційне відділення. Був залежний від кисню. На фоні вперше виявленого цукрового діабету та ожиріння 2-3 ст., вираженої гіпоксії розвився гострий дестрес синдром, набряк легень.

Інший вінничанин, 1952 року народження, поступив в Вінницьку ЦРЛ 27 липня з приводу: COVID-19, двобічної полісігментарноі пневмоніі 4 клін. група, дихальної недостатності 3, на фоні важкої мієломноі хвороби. До госпіталізації у заклад він лікувався в онкогематологічному відділенні «Пироговки». Стан пацієнта погіршився 31 липня - переведений в реанімаційне відділення, залежний від кисню. Враховуючи важку соматичну патологію стан прогресивно погіршувався, розвився гострий респіраторний дестрес синдром і 7 серпня констатовано смерть.

Впродовж минулої доби досліджено 506 зразків.

Всього Обласний лабораторний центр методом ПЛР дослідив 51921 зразок. У 2955 випадках був виявлений коронавірус.

Щодо захворюваності серед медиків, то одужало 388 медичних працівників, хворіє – 100. За останню добу захворіли 2 медичних працівники.

Макс Мельник

8 серпня, 2020