Спалах коронавірусу у Хмільнику на Вінниччині: за добу вісім нових випадків

Новини Вінниці / Спалах коронавірусу у Хмільнику на Вінниччині: за добу вісім нових випадків

За минулу добу білість нових випадків інфікування коронавірусом на Вінниччині виявлено у Хмільницькому районі. У вісьмох людей підтверджена інфекція. Зважаючи на те, що це третина від кількості інфікованих у районі до цих пір, то сміливо можна казати про спалах місцевого масштабу.

За минулу добу більшість нових випадків інфікування коронавірусом на Вінниччині виявлено у Хмільницькому районі. У вісьмох людей підтверджена інфекція. Зважаючи на те, що це третина від загальної кількості інфікованих у районі до сьогодні, сміливо можна говорити про спалах місцевого масштабу.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру, впродовж останньої доби в лабораторіях ОЛЦ досліджено 318 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію та від контактних осіб. В 14 випадках отримано позитивний результат.

Станом на 11 годин 8 червня на території Вінницької області зареєстровано 1679 підозр на COVID-19. У 1150 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 91 дитини (місто Вінниця – 63, Вінницький район – 6, Гайсинський та Липовецький райони – по 4, Барський -2, Хмільницький – 3, Жмеринський, Калинівський, Козятинський, Літинський, Могилів-Подільський, Немирівський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони по 1 дитині).

Зареєстровано 19 летальних випадків від ускладнень викликаних коронавірусною хворобою у дорослих (місто Вінниця – 10, Вінницький район – 3, Калинівський район – 2, Козятинський, Літинський,Хмільницький, Чернівецький райони по одному випадку).

Одужало 728 осіб в тому числі 52 дитини, 197 медичних працівників), з них по місту Вінниця 407 осіб, повторне лабораторне дослідження не виявило коронавірусу в організмі перехворілих.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані на 27 адміністративних територіях : місто Вінниця - 671, Калинівський район - 77, Вінницький район - 74, Жмеринський район - 53, Тиврівський район та Могилів-Подільський район - 27, Хмільницький район - 32, Липовецький район -20, Барський та Тростянецький райони - по 19, Літинський район – 18, Козятинський район – 16, Гайсинський район - 14, Погребищенський район – 13, Немирівський та Томашпільський райони – по 11, Ямпільський район – 7, Іллінецький, Тульчинський та Чернівецький райони – по 6, Муровано–Куриловецький, Оратівський райони - по 5, Бершадський район – 4, місто Ладижин та Крижопільський район - по 3, Шаргородський район – 2, Чечельницький район – 1.

Станом на 8 червня в лабораторіях ОЛЦ досліджено 23326 зразків матеріалів. На даний час у лабораторному центрі є у наявності 68 наборів реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції.

Макс Мельник

8 червня, 2020