Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 22 березня, у центрі Вінниці – на майдані Незалежності усі охочі можуть безплатно пройти обстеження у флюорографічному автобусі. Приурочено акцію до Дня боротьби із туберкульозом, що відзначається щорічно 24 березня.

Сьогодні, 22 березня, у центрі Вінниці – на майдані Незалежності усі охочі можуть безплатно пройти обстеження у флюорографічному автобусі. Приурочено акцію до Дня боротьби із туберкульозом, що відзначається щорічно 24 березня.   

«Ситуація із захворюванням на туберкульоз в країні залишається складною, - розповідає начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров’я міської ради Наталія Авраменко. - Торік у Вінниці було зафіксовано 114 свіжих випадків, з них лише 40% - при профоглядах, решта – вже при зверненнях людей. Тому ми закликаємо всіх проходити профілактичне флюорографічне обстеження, не чекаючи хвороби чи поки лікар запросить».

За словами медиків, з досвіду аналогічних профілактичних акцій попередніх років, щоразу в автобусі вдається виявляти по кілька випадків захворювання. Але не тільки на туберкульоз.

«На флюорографії видно і серцево-судинну систему, і частину хребта, тому виявляємо ще багато інших патологій», - каже Наталія Авраменко.

Сьогодні на площі біля міської ради лікарі чекатимуть на вінничан та гостей міста до 15-ї години.    

Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Сьогодні у центрі Вінниці всі охочі можуть безплатно обстежитись на туберкульоз (ФОТО, ВІДЕО)