Слідчі завершили розслідування справи «смотрящего» за Ладижинською колонією, який напав на працівника установи

Новини Вінниці / Слідчі завершили розслідування справи «смотрящего» за Ладижинською колонією, який напав на працівника установи

Слідчі СУ ГУНП у Вінницькій області завершили досудове розслідування за обвинуваченням «смотрящого» Ладижинської виправної колонії у встановленні та поширенні злочинного впливу серед засуджених та нападі на працівника установи.

Про це зазначають у відділі комунікації обласного главку, не вказуючи про який саме виправний заклад йде мова. Матеріали справи з обвинувальними актами 24 вересня направлені на розгляд до суду.

В поліції зауважили, що у ході досудового  розслідування встановлено, що «31-річний засуджений за вчинення умисних тяжких майнових злочинів, відбуваючи покарання, підтримуючи кримінальні традиції, здобув повагу і авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого» за установою». Поширюючи свій злочинний вплив серед засуджених, він встановив правила та вимагав безумовного їх дотримання.

За порушення правил ув’язнений та наближені до нього засуджені карали інших із застосуванням сили. Крім цього, кримінальний авторитет здійснював збір та розподіл коштів серед засуджених, в тому числі, здобутих злочинним шляхом, організувавши канал постачання наркотиків та інших заборонених предметів на територію колонії, забезпечував наповнення, так званого, «злодійського общака».

Також досудовим розслідуванням встановлено, що в лютому цього року в нічний час засуджений напав на представника адміністрації установи виконання покарань та погрожував йому вбивством. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 2551 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) КК України. Такі дії караються ув’язненням терміном до 15 років.